Programok, látnivalók a Szigetközben


Hédervár nevezetességei:

 Héderváry kastély (műemlék): település legismertebb épülete a több mint 470 éves reneszánsz kastély, mely a többszöri átépítésnek köszönhetően mind a barokk és mind a romantika stílusjegyeit hordozza. 2004-től szállodaként működik, ezért csak kívülről látogatható.  
 Kastélypark: a kastélyt több hektáros angol park veszi körül, amit érdemes bebarangolni, hiszen megtekinthetik a kentaur szobrot, amit a héderváriak „ördögszobornak” neveznek, valamint egzotikus fákat is felfedezhetünk, mint a tulipánfa vagy a kínai páfrányfenyő.  
 Boldogasszony kápolna: a 13. századi templom a Héderváry család temetkezési helye volt. A 17. században építették mellé az un. Lorettói kápolnát. Megtalálható: Szabadság tér
(a győri országút mellett)
 
 Árpád fája: a Boldogasszony templom mellett található, ez Magyarország legöregebb fája a több mint 700 éves kocsányos tölgyfa.  
 Szent Mihály plébániatemplom: megtalálható: Petőfi u.  
 Peregrinus kápolna: Szent Peregrinusnak a lábfájósok és vándorok védőszentjének emlékére épült. A falu határában található a Darnózselire vezető úton, a kastélyhoz közel.  
 Colorádó bogár: Az 1997-ben felállított szobor annak emlékét őrzi, hogy 1947-ben Héderváron látták meg először a származási helyéről kolorádó-bogárnak is nevezett kártevőt.  
 Hédervár fa: A kastély parkjában található két egymástól 180 cm-re álló kőrisfa 7 m magasságban enyhén emelkedő oldalággal tökéletesen összenőtt, H betűt formálva. Alakja miatt a helybeliek ezt nevezik Hédervár-fának.  
 Zsidó domb: Héder lovag feltehetően már a XII. század közepén várat építtetett magának, amely valószínűleg fából volt és a mai kastély parkjának végében emelkedő Zsidó-dombon állt.  
 Szent Rozália parkban található pestis szobor:A buzgó vallásosság bizonyítéka ez a köztéri szobor, mely a XVII. Sz. közepén készült. Az un. Pestis szentekkel díszített oszlopot az Istenbe vetett hit és a népi hiedelemvilág emeltette. A Pestisjárványtól való félelem, vagy az attól való megmenekülés késztette a közösségeket, hogy fogadalmat tegyenek és oltalmat remélve maradandót alkossanak.  
Aktív kikapcsolódás a Szigetközben:

 • motorcsónakázás

 • kerékpártúrák

 • gyalogtúrák

 • lovaskocsikázás

 • horgászás

 • gokart

 • paintball...


Városlátogatások, kirándulások:

 • Bécs

 • Győr

 • Mosonmagyaróvár

 • Pannonhalmi Apátság 

Lipót Termál és Élményfürdő:

Hédervártól 4 km-re található a Lipót Termál és Élményfürdő, ahol a medencék mellett masszázs és szauna várja a kikapcsolódni vágyókat.

 


 

Szigetköz Lelke Pálinkaház: pálinkakóstolás Dunakilitin-Tejfaluszigeten

  

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont: kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk!
MosonmagyaróvárHédervár nagyon vár!

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting